EDİTÖRDEN/EDITORIALErhan Akarçay, Ayşen Şatıroğlu, Mustafa KoçEditoryaltrS. 1-2Gifts of Food in Ottoman CulturePriscilla Mary IşınDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0103Davetli DerlemeenS. 19-28Belonging is Hard Work: Food & Climate DilemmasZeynep KılıçDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0102Davetli DerlemeenS. 29-37Mustafa Koç ile Gıda Çalışmaları Üzerine SöyleşiMustafa KoçDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0100MülakattrS. 39-42Çevirmenlerinin Gözünden Mutfak & KültürZeliha Nilüfer Nahya, Saim ÖrnekDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0101Davetli DerlemetrS. 43-53Devlet ve Küresel Piyasa Arasında: Karadeniz Bölgesi’nde Küçük Ölçekli Fındık ÜretimiHüseyin Yener Erköse, Osman Şahin, Deniz Yükseker, Deniz SertDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0047Araştırma MakalesitrS. 55-77Yeni Bir Kırsal Kalkınma, Bilindik Bir Kırsal Annelik: Ticarileşen Yöresel Yemeklerin Toplumsal Cinsiyet Rollerine EtkisiDerya Nizam BilgiçDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0018Araştırma MakalesitrS. 79-108The Processes for Creating Value in Natural Food Production in Contemporary TurkeyBermal KüçükDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0004Araştırma MakalesienS. 109-127The Promising Momentum and Collective Practices of the Recently Expanding Network of Consumer-Led Ecological Food Initiatives in Turkeyİrem Soysal AlDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0046Araştırma MakalesienS. 129-162Pazaryerinden: Üretici Pazarları Ağları, Etkileri ve Dönüştürücü SüreçleriHalime Güher TanDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0038Araştırma MakalesitrS. 163-195Tüketim Kültüründe Beslenme: Sağlıklı / Sağlıksız YiyeceklerNurşen AdakDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0030Araştırma MakalesitrS. 197-218Biyoiktidar, Beslenme ve Annelik: Emzirmenin Kültürel ve Politik GörünümleriMeral TimurturkanDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0034Araştırma MakalesitrS. 219-248Beslenme, Kimlik ve Erkeklik: Et Yemenin SosyolojisiMehmet Can ÇarparDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0041Araştırma MakalesitrS. 249-277Sağlıklı Beslenme Takıntısının Sosyolojik BağlantılarıEmine Aşık Canbaz, Cihad ÖzsözDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0039Araştırma MakalesitrS. 279-308Yeni Bir Yaklaşım Önerisi: Katmanlaşma Teorisi Bağlamında Yemeğin Sosyolojik İzdüşümleri (Karabük Örneği)Adem SağırDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0023Araştırma MakalesitrS. 309-338Gastronomi Kültürünün İnşası ve Dönüşümünde Televizyon: Masterchef Türkiye ve The Taste Türkiye Programları ÖrneğiCem Tutar, Durmuş DurukanDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0032Araştırma MakalesitrS. 339-364Bir Yemek Kitabından Neler Öğrenilir? Leman Cılızoğlu’nun Yemek Pişirme Temel Metod ve Uygulama Beslenme Yemek Görgü Kuralları Kitabı Üzerinden Bir İncelemeŞengül İnceDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0033-2Araştırma MakalesitrS. 365-396Orhan Pamuk Anlatılarındaki Yeme İçme Sahneleri Bağlamında, İstanbul Burjuvazisi Ne Yer, Nerede Yer, Nasıl Yer, Neyi Temsil Eder?Tülin UralDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0031Araştırma MakalesitrS. 397-418Stephen Mennell’in Yemek Sosyolojisine Katkılarıİrem Özgören KınlıDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0002Araştırma MakalesitrS. 419-441Kahvehanelerin Kent Belleğindeki Yeri: İstanbul’daki Kahvehanelerin ve Belgrad’daki Kafanaların Karşılaştırmalı AnaliziEvren Doğan, Evinç Doğan, Edina AjanovicDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0026Araştırma MakalesitrS. 443-465Sihirli Dokunuştan Temassız Sağaltıma Hasta-Hekim İlişkisinin Dönüşümü: Robotik Cerrahinin İnsani SonuçlarıAli Ergur, Cansu ÇobanoğluDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0033-1Araştırma MakalesitrS. 467-497İkinci Adam ya da Kayda Değer Bir İstisna: Sosyal Bilimlerde Konumlandırılamayan Bir Düşünür Olarak Marcel MaussŞeyda Sevde TunçbilekDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0008Araştırma MakalesitrS. 499-539Covid-19 Salgınının Çok Boyutlu Sosyolojisi ve Yeni Normal MeselesiMehmet KarakaşDOI :10.26650/SJ.2020.40.1.0048Araştırma MakalesitrS. 541-573