Dijital Mahremiyetin Boyutları: Dijital Alanda Araştırmalar ve Tartışmalar

DOI :10.26650/B/SSc5SSc20.2024.030   
EditörElif Kahraman Gökalpİbrahim Yıldız

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, kişilerin dijital verilerinin elde edilmesini ve bu verilerin kullanılmasını kaçınılmaz hale getirmektedir. Bu nedenle bireyler günlük hayatlarında veriler aracılığıyla bilgilerini paylaşmaktadırlar. Bu bilgilerin paylaşımıyla birlikte bilgi güvenliği ve gözetleme gibi konular gündeme gelmekte ve bireylerin mahremiyetlerini nasıl koruyabilecekleri hakkında endişeler doğmaktadır. Bu nedenle, dijital veriler söz konusu olduğunda dijital mahremiyet kavramı da kaçınılmaz olarak beraberinde gelmektedir. Buradan hareketle, iletişim bilimi perspektifinden dijital mahremiyetin araştırılmasının gerekliliği düşünülerek bu çalışma hazırlanmıştır.

KonularCommunication, Social Issues

BİLGİ


E-ISBN978-605-07-1750-1
YayıncıIstanbul University Press
Yayın Tarihi18.10.2024
Kapak (PDF)
Ön Sayfalar (PDF)
Tam Metin (PDF)

LİSANS


Attribution-NonCommercial (CC BY-NC)

This license lets others remix, tweak, and build upon your work non-commercially, and although their new works must also acknowledge you and be non-commercial, they don’t have to license their derivative works on the same terms.


ABONE OL




PAYLAŞ




İstanbul Üniversitesi Yayınları, uluslararası yayıncılık standartları ve etiğine uygun olarak, yüksek kalitede bilimsel dergi ve kitapların yayınlanmasıyla giderek artan bilimsel bilginin yayılmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. İstanbul Üniversitesi Yayınları açık erişimli, ticari olmayan, bilimsel yayıncılığı takip etmektedir.